top of page


"De wind van het denken manifesteert zich niet in kennis, maar in het vermogen om juist van verkeerd, mooi van lelijk te onderscheiden. En dit kan, op de zeldzame momenten dat het er werkelijk om gaat, catastrofes voorkomen, minstens voor het zelf." (Hannah Ahrend)

VISIE

Kinderen zijn de volwassenen van de toekomst. Zij zijn degenen die de wereld straks gaan leiden, mogen verbeteren, voor vrede kunnen zorgen, voor respect voor de aarde. Zij zijn degenen die de beslissingen gaan nemen, de verantwoordelijkheid voor hun eigen welzijn dragen, maar ook gaan functioneren als burger in een democratie. Zij dienen gevoed te worden vanuit hun cultureel erfgoed, met rituelen en verhalen.

Zij dienen begeleid en ontwikkeld te worden tot creatieve mensen en kritische denkers. Denkers die niet af gaan op wat een ander zegt of denkt, maar een eigen mening kunnen vormen. En open staan voor de mening van anderen. Denkers die zich niet alleen bezig houden met hun eigen beslommeringen, maar zich bekommeren om anderen en om de wereld. Vanuit hoofd, hart en ziel in verbinding staan met zichzelf, elkaar, de maatschappij, de natuur, de aarde en het universum.

MISSIE

Mijn naam is Angela de Rie. Ik ben pedagoog, theatermaker en kinderfilosoof. Deze drie levensvervullende rollen breng ik samen in de organisatie Werelddroom. Bij Werelddroom speelt de droomwereld van kinderen een grote rol. De wereld van de verbeeldingskracht, van bijvoorbeeld de hond Midas (handpop) die kan praten. En dat maakt het dan ook direct uniek.

Midas is een hond  die bijna alles mag zeggen, maar het niet altijd hoeft te weten. Hij speelt, biedt troost, een luisterend oor en stelt vragen waardoor je hersenen gaan kraken. Spelenderwijs, met hart, hoofd en ziel brengt Midas en zijn baasje kinderen in contact met hun eigen wijsheid en de wijsheid van de grote denkers die hun zijn voorgegaan. Hij leert ze de vaardigheden om te filosoferen (redeneren, analyseren, toetsen, kritiek maken en reflecteren). Vanuit een humoristische, open, luisterende en onderzoekende houding.

Wijze lessen

Praktijkverhalen

bottom of page